Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-11-30

Czerwony koktajl z buraka, granatu i masła orzechowego - pełen żelaza i witaminy C

WegańskiBezglutenowySłodki


Czas przygotowania: 5 minut

2 porcje
Kalorie: 330 kcal
Białko: 11 g
Tłuszcze: 11 g
Węglowodany: 52 g

SKŁADNIKI

1  burak
1 granat
1 łyżka masła orzechowego
0,5 l wody mineralnej


Istnieją składniki, które spożywane w odpowiednim połączeniu nabierają prawdziwej mocy. Zjadane pojedyńczo zachowują ją jedynie dla siebie.

Dlatego też by wyciągnąć co najlepsze z buraka i granatu połączyliśmy je razem. Dodaliśmy do smaku masła orzechowego i wyszedł przepyszny koktajl o pięknej czerwonej barwie, pełen żelaza i witaminy C, dodatkowo o wysokiej zawartości błonnika (nie wyciskamy soku z buraka a miksujemy go w całość - po obraniu ze skórki)

buraczano granatowy koktajl

WYKONANIE:

  1. Umyj buraka i pokrój w mniejsze kawałki, wrzuć do kielicha blendera
  2. Wyjmij pestki z owocu granatu i wrzuć do blendera
  3. Dodaj masło orzechowe i wodę 
  4. Dokładnie zmiksuj

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 5 minut

2 porcje
Kalorie: 330 kcal
Białko: 11 g
Tłuszcze: 11 g
Węglowodany: 52 g

SKŁADNIKI

1  burak
1 granat
1 łyżka masła orzechowego
0,5 l wody mineralnej


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN