Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2018-03-27

Pasta do kanapek z zielonego groszku

WegańskiBezglutenowy


Czas przygotowania: 5 minut

10 porcji
Kalorie: 85 kcal
Białko: 4 g
Tłuszcze: 4,8 g
Węglowodany: 5,3 g

SKŁADNIKI

puszka groszku konserwowego
180 g tofu naturalnego
3 łyżki oleju z awokado
5 łyżek czosnku niedźwiedziego
sól, pieprz


Kolejna pasta, która skradła nasze kubki smakowe :) Po zachwycie pastą z czerwonej soczewicy PRZEPIS TUTAJ - KLIK postanowiliśmy obdarzyć równie silnym umiłowaniem smakowym pastę z zielonego groszku, która powstała dość niechcący.

Gotowałam  zupę krem z groszku i jak się okazało zakupiłam o jedną puszkę za dużo... A że pasta z soczewicy już się skończyła, to musiałam wykombinować inną. Moje uwielbienie do CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO dodało idealnego smaku, a tofu kremowej konsystencji. Całość smaku podbija olej z awokado i standardowe przyprawy - sól i pieprz.

W połączeniu z kolorową sałatką, truskawkami i kiełkami stanowi naprawdę porządny posiłek.

JEST TO KOLEJNA PROPOZYCJA, KTÓRA ŚMIAŁO MOŻE ZAGOŚCIĆ NA STOLE WIELKANOCNYM

PASTA Z GROSZKU I TOFU

śniadaniowe kanapeczki

kanapki z pastą groszkową

WYKONANIE:

  1. Zmiksuj groszek wraz z pokruszonym naturalnym tofu
  2. Dodaj oliwę i pozostałę przyprawy
  3. Przechowuj w lodówce w szczelnym szklanym słoiczku maksymalnie do 10 dni

kanapki z pastą z zielonego groszku

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 5 minut

10 porcji
Kalorie: 85 kcal
Białko: 4 g
Tłuszcze: 4,8 g
Węglowodany: 5,3 g

SKŁADNIKI

puszka groszku konserwowego
180 g tofu naturalnego
3 łyżki oleju z awokado
5 łyżek czosnku niedźwiedziego
sól, pieprz


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN