Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-09-24

Pieczone bataty z boczniakami

WegańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

200 g batatów
10g oliwy z oliwek
2 g rozmarynu
szczypta soli
szczypta pieprzu
100 g boczniaków
50 g papryki
10 g natki
pietruszki


Czasami brak wydaje się dobrego pomysłu na wspaniały obiad.
Czasami po prostu nie ma ochoty na gotowanie, jednak brzuszek nie rozumie takiego podejścia...
Co wtedy zrobić?
Najlepiej Otworzyć lodówkę i wyczarować posiłek z dostępnych składników...

Tak powstał jeden z naszych ulubionych obiadów, a czasami nawet i kolacji.


Pieczone bataty z rozmarynem w towarzystwie smażonych boczniaków z papryką i natką pietruszki


 

WYKONANIE:
Bataty umyj, obierz i pokrój w frytki, talarki lub plastry - jak wolisz.
Polej oliwą i dopraw do smaku - sól, pieprz, tymianek.
Wstaw do piekarnika 180 stopni na 20 minut - w trakcie pieczenia dwa razy przemieszaj.
Na oliwie usmaż pokrojone boczniaki, pod koniec smażenia dodaj czerwoną paprykę, dopraw do smaku.
Posyp natką pietruszki.

 

SMACZNEGO!


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

200 g batatów
10g oliwy z oliwek
2 g rozmarynu
szczypta soli
szczypta pieprzu
100 g boczniaków
50 g papryki
10 g natki
pietruszki


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN