Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-02-18

Koktajl na drugie śniadanie

WegańskiBezglutenowySłodki


Czas przygotowania: 3 minuty

1 porcja
Kalorie: 392 kcal
Białko: 15,7 g
Tłuszcze: 13,4 g
Węglowodany: 46,3 g

SKŁADNIKI

250 ml napoju sojowego
30 g płatków owsianych
10g orzechów włoskich
10 g sproszkowanego mixu zielone pola
120 g bananów


Tym razem przepis z racji na prośbę pewnej młodej Damy o szybkie dania na wynos na II śniadanie, które zawsze jest spożywane w biegu i bez możliwości dłuższej konsumpcji.

Ma sycić, smakować, nawadniać i przede wszystkim nie stwarzać problemów z przygotowaniem.

Ja dbam o wartości odżywcze, witaminki i minerały, dlatego proponuję Wam koktajl ze sproszkowanym miksem zielonych warzyw od ZDROWE POLA!

 

WYKONANIE:

  • banana obierz ze skórki, orzechy i płatki przepłucz ciepłą wodą dwukrotnie

  • wszystkie składniki włóż do blendera i zmiksuj na gładki koktajl

  • w razie konieczności możesz dodać wodę mineralną

 

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 3 minuty

1 porcja
Kalorie: 392 kcal
Białko: 15,7 g
Tłuszcze: 13,4 g
Węglowodany: 46,3 g

SKŁADNIKI

250 ml napoju sojowego
30 g płatków owsianych
10g orzechów włoskich
10 g sproszkowanego mixu zielone pola
120 g bananów


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN