Roślinne grillowanie

Kojarzysz sytuację… przechodzisz na dietę roślinną i Twoi znajomi przestają Cię zapraszać na wspólne grillowanie, bo nie wiedzą co dla Ciebie przyrządzić?

CZAS POKAZAĆ IM JAK SMAKUJĄ ROŚLINY!

Pokażemy Ci, że grillowanie może być zdrowe!

Udowodnimy, że możesz grillować przez cały rok!

Nauczymy Cię nowych połączeń smakowych!

 

Dzięki naszym przepisom zachwycisz znajomych!

CO ZNAJDZIESZ W ŚRODKU?

⚫ Ponad 80 stron kompendium wiedzy dotyczącej roślinnego grillowania!

⚫ Proste przepisy, które wykorzystasz przez cały rok – tak, można grillować 365 dni w roku!

⚫ Niesamowite połączenia smakowe, które zaskoczą Twoich znajomych!

⚫ Edukację z zakresu spożywania roślin, dbałości o środowisko i kuchnię zero waste!

Z NASZYCH PRZEPISÓW SKORZYSTASZ PRZEZ CAŁY ROK!

NASZ E-BOOK SKŁADA SIĘ Z
CZTERECH DZIAŁÓW KULINARNYCH

CHCĘ ZDROWO GRILLOWAĆ

DLA KOGO JEST TEN E-BOOK?

  • Dla Ciebie! Jeśli prowadzisz dietę roślinną i szukasz nowych inspiracji
  • Dla Ciebie! Jeśli jesz mięso, ale nudzą Cię stare smaki!
  • Dla Ciebie! Jeśli jesteś otwarty na nowe i nie boisz się roślin!
  • Dla Ciebie! Jeśli lubisz wytrawne potrawy, z nutką pieprzu, chili, bazylii i rozmarynu
  • Dla Ciebie! Jeśli lubisz słodkości, gorącą czekoladę i chrupiące orzeszki!
  • Dla Ciebie! Jeśli lubisz kolorowe drinki i owocowe koktajle!
  • Dla Ciebie! Jeśli uparcie twierdzisz, że tylko kiełbasa i boczek nadają się na grilla – wyprowadzimy Cię z błędu!

To nasz pierwszy wspólny e-book – dopiero się rozkręcamy

Chcesz być na bieżąco z tym co tworzymy?

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER I OTRZYMAJ DARMOWY JADŁOSPIS ROŚLINNY!

O autorkach

                  Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym i jestem dietetykiem sportowym i klinicznym propagującym kuchnię roślinną.

                  Zajmuję się edukacją żywieniową sportowców  i osób aktywnych fizycznie. Poprzez dopasowanie jadłospisu pod względem smaku i dostępnego czasu, udowadniam, że zdrowa dieta jest smaczna i stanowi podstawę dobrego zdrowia i samopoczucia.

                  Moim celem jest nauczenie idealnego komponowania posiłków z roślin, a także przekonanie, że roślinne gotowanie jest proste i szybkie. Jestem entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin, które możesz znaleźć na mojej stronie bodyidea.pl

                  Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, kultury hiszpańskiej i szerokiego uśmiechu. Możesz mnie usłyszeć w moim podcaście – Paliwo z roślin.

          Cześć! Nazywam się Agata Sala i na co dzień jako analityk pracuję głównie z liczbami
i tabelkami. Moją największą pasją jest gotowanie.

          Kocham dzielić się jedzeniem, przygotowywać posiłki i karmić nimi rodzinę i przyjaciół. Lubię eksperymentować w kuchni, łączyć różne smaki i tworzyć coś z niczego. Nieco ponad rok temu ograniczyłam spożywanie mięsa, co zaowocowało tworzeniem nowych roślinnych przepisów i pozwoliło mi poznać nowe smaki. Na własnej skórze przekonałam się, że roślinne jedzenie nie oznacza tylko kilku liści sałaty z oliwą i pomidorem, a bogatą gamę ciekawych smaków i kompozycji.

          Lubię żyć aktywnie i namawiam do tego każdego. Kocham muzykę elektroniczną i letnie festiwale, a poza mieszaniem w garnkach macham też szydełkiem i tworzę szydełkowe rękodzieło

ZOBACZ OPINIE O NASZYM E-BOOKU:

Cudowna oprawa graficzna, niezwykle ciekawe, niekonwencjonalne i przepyszne pomysły na grilla (i nie tylko), robiąca wrażenie estetyka zdjęć i przepisów - to wszystko cechuje eBook’a dziewczyn. Przeglądając pierwszy raz tę pozycje miałem nieodpartą chęć wykonania wszystkich przepisów naraz. Serio! 🙂 Niespodziewana dla mnie prostota składników i efekt jaki autorki potrafiły uzyskać jest dla mnie po prostu genialny!
Przepisy Sylwii znałam już wcześniej, głównie za sprawą prowadzonego przez nią bloga. I chętnie z nich korzystałam. W e-booku Roślinne Grillowanie, wraz z Agatą, pokazują że zdrowa roślinna kuchnia nie musi być monotonna oraz wiązać się z ograniczeniami. W ten sposób dziewczyny tchnęły nowe życie w hummus, czy pokazały jak prosto zrobić szaszłyki z tofu, czy surówkę z czerwonej kapusty. Ale co najważniejsze przepisy są usystematyzowane, czytelne, proste do zrobienia, a przy tym obłędnie pyszne. Polecam!
Oczywiście, że lubię grillować. Jest w tej czynności coś hipnotyzującego i towarzysko genialnego. Ale nie jem mięsa, a chleb z grilla układany tam na „wypalenie” ognia przestał być atrakcyjny. Na szczęście pojawił się e-book dziewczyn, gdzie znalazłem multum przepisów. Przepisów smacznych i przepisów zdrowych. Forma książki jest czytelna i nie sądzę, żebym miał jakikolwiek problem z przyrządzeniem dań. Zdjęcia potraw są po prostu albumowe. Naprawdę widać, że Sylwia i Agata włożyły w to wydawnictwo sporo pracy. Było warto. E-book „Roślinne grillowanie” to jest hit. Idę rozpalać.

Na roślinnym grillu z reguły przyrządzałem kawałek tofu i warzywa. Po przeczytaniu pozycji od Sylwii repertuar moich potraw znacząco się powiększy. Mimo iż e-booka czytałem po obiedzie, to po zobaczeniu wrapów z pomidorowym tofu odezwał się we mnie głód hedoniczny. Dosłownie czuć oczami ten fantastyczny smak potraw.

"Nie sądziłam, że ten ebook może mnie czymś zaskoczyć. Byłam pewna, że o przepisach na grilla wiem prawie wszystko. Tak bardzo się myliłam! Kreatywność Sylwii i Agaty w kontekście roślinnych przepisów na grilla jest naprawdę ogromna. W ebooku znajduje się mnóstwo inspiracji jak wykorzystać warzywa do opiekania na ruszcie. Nie wpadłabym na to, aby przygotować szaszłyk z brukselek albo różyczek kalafiora. Oprócz dań typowo grillowych, dziewczyny zadbały też o pyszne dodatki takie jak sałatki, pasty, grzanki czy napoje. Z takim zestawem przepisów każdy roślinny grill będzie udany!"

Jeżeli do tej pory na twoim grillu nie było miejsca dla roślinnych potraw, to po lekturze tego ebooka zaczniesz robić sobie wyrzuty sumienia jak wiele straciłeś! E-book „Roślinne grillowanie” to naprawdę świetna pozycja dla osób poszukujących nowych smaków. Receptą autorek na ograniczenie mięsa w diecie nie są rygorystyczne zakazy i straszenie konsekwencjami, a po prostu świetne i smaczne propozycje roślinnych posiłków, po których po prostu przestaniesz tęsknić za mięsem 😉 A jeżeli należysz do grona osób, które cierpią na brak wolnego czasu, to bez obaw. Dzięki przepisom w ebooku czas spędzony w kuchni ograniczysz do niezbędnego minimum, a zaoszczędzone minuty będziesz mógł przeznaczyć na relaks w gronie najbliższych, ciesząc się roślinnymi potrawami z grilla. Polecam!