Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Biblioteka

Pyszności z roślin - Paweł Ochman Weganon - recenzja

15-03-2018 Sylwia Maksym Drukuj artykuł

pyszności z roślin

Kolejna z kucharskich pozycji godnych polecenia. PAWEŁ OCHMAN twórca bloga WEGANON pełnego inspirujących przepisów.

Książka PYSZNOŚCI Z ROŚLIN zawiera mnóstwo fajnych ciekawych przepisów - BEZ JAJEK I NABIAŁU - idealne dla osób z nietolerancjami, a także dla osób bedących na diecie bezmięsnej. Sama również korzystałam bardzo często z bloga i inspirowałam się mnóstwem prostych wypieków i pomysłów śniadaniowych.

wege ksiazka

PYSZNOŚCI Z ROŚLIN

We wstępie znajdziecie dokładne omówienie składników, z których korzystał autor. Spis miar i zamienników, które warto zastosować w swojej kuchni pozbywając się produktów odzwierzęcych. Książka jest wydana na grubym papierze, z dokładnym opisem proporcji do każdego przepisu, ilością porcji i czasem przygotowania, co również dodatkowo ułatwia zadanie. Ma grubą piękną okładkę, która przyciąga wzrok i sprawia, że książka nadaje się idealnie na prezent.

wege ksiazka

PRZEPISY

W środku znajdziecie zbiór prostych, niewymyślnych i bardzo smacznych przepisów, które bez trudu odtworzycie w domu. Na zdjęciach pokazałam Wam te, które szczególnie przypadły mi do gustu i po które sięgam często odtwarzając je według własnych inwencji twórczych.

wege ksiazka

ESTETYKA

To nas zdecydowanie różni. Zarówno książka, jak i blog, a także prowadzone przez autora social media obfitują w zdjęcia na ciemnym tle, w specjalnej szacie graficznej, która ogromnie różni się od mojego uwielbienia do jasnych nasyconych kolorów. Zdjęcia w książce są przeważnie ciemne i nie oddają dokładnie apetyczności przyrządzanego posiłku.

INSPIRACJE NA ŚWIĘTA

W związku ze zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi w środku znajdziecie naprawdę sporo takich przepisów, które przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym podniebieniom.

POLECAM

Polecam książkę. Jest prosta, czasami aż wydaje się nazbyt banalna, jednak pozwala na dobry start w kierunku kuchni roślinnej i rozwijanie swoich kulinarnych umiejętności. Smaczne i zdrowe przepisy to pewnik :) 


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz