Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-09

Bezglutenowe bułeczki ze śliwką

WegetariańskiBezglutenowySłodki


SKŁADNIKI

150 g mąki ryżowej
115 g mąki kukurydzianej
50 g mąki kokosowej
30 g oleju rzepakowego
4 świeże śliwki
2 jaja
8 g suszonych drożdży
40 g ksylitolu
200 ml wody
8 bułeczek


bułeczki

bułeczki

bułki

bułki śliwka

WYKONANIE:
 

  1. Połącz ze sobą mąki, dodaj drożdże, ksylitol i olej. Wbij 2 jajka. Wymieszaj.
  2. Wlej ciepłą wodę i wyrób ciasto.
  3. Odstaw w ciepłe miejsce na 1 h i przykryj ręcznikiem.
  4. Formuj dłońmi niewielkie kulki, w które włóż połówki śliwek.
  5. Piecz w piekarniku przez 20-25 min w 200 stopniach.

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

150 g mąki ryżowej
115 g mąki kukurydzianej
50 g mąki kokosowej
30 g oleju rzepakowego
4 świeże śliwki
2 jaja
8 g suszonych drożdży
40 g ksylitolu
200 ml wody
8 bułeczek


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN