Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Bezglutenowe naleśniki z czekoladowym kremem i owocami

15-12-2017 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Słodki
Wegetariański
bezglutenowe naleśniki
Czas przygotowania: 20 minut
1
Kalorie: 350 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcze: 13 g
Węglowodany: 42 g

SKŁADNIKI

NALEŚNIKI
2 łyżki mąki gryczanej
2 łyżki mąki ryżowej
1 jajo
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka oliwy z oliwek

DODATKI
1/2 kiwi zielone
1/2 kiwi gold

2 łyżki czekoladowego kremu z ciecierzycy (cieciorella)


Bezglutenowe naleśniki już na stałe weszły do menu naszych Pacjentów chorych na celiakię. Po wprawieniu się w bój w ich przygotowaniu już nie stanowią problemu.

Naleśniki to bardzo wdzięczny produkt daniowy - możemy go zjeść saute, na słodko, wytrawnie, ostro i z wieloma dodatkami.

Spróbujcie naszego kolejnego przepisu z wykorzystaniem CIECIORELLI

Bezglutenowe naleśniki z czekoladowym kremem i owocami 

bezglutenowe naleśniki

WYKONANIE:

  1. Przesiej do misy mąki, wymieszaj
  2. Dodaj jajko, ewentualnie szczyptę soli
  3. Mieszając dodawaj stopniowo wody
  4. Rozgrzej patelnię z łyżeczką oliwy
  5. Wylej masę na patelnię (2 naleśniki)
  6. Podaj z plasterkami kiwi i czekoladowym kremem

SMACZNEGO


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz