Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-12-23

Świąteczny bigos w wersji wegańskiej

WegańskiBezglutenowySłodki



Bigos, jeszcze za wspólnych mięsnych czasów gościł u nas zawsze od jesieni do wcześnej wiosny. To dla mnie typowa rozgrzewająca potrawa, niesamowicie aromatyczna, prosta w wykonaniu, sycąca i "zawsze się udaje".

Wielokrotnie powtarzaliśmy znane nam już smaki, mimo że nigdy nie gotowaliśmy go z przepisem.

Teraz, gdy jeszcze świadomiej podchodzę do żywienia odkąd nie jem mięsa, staram się wybierać zaskakujące połączenia aromatów, które zmieniam w zależności od zastosowanych ziół.

Jednym z prowokatorów do przygotowania bigosu był VEGENERAT BIEGOWY - Przemek, jednak przepis, z którego głównie czerpaliśmy zapożyczliśmy od Jadłonomii.

Nie będziemy Was tu czarować, zmyślać i zmieniać ilości składników czy ich kolejność dodawania, po prostu z szacunku do autorki i uznania Jej talentu odsyłamy do przepisu na stronie.

Nasza inspiracja, od której wielokrotnie czerpiemy kulinarną wiedzę - GENIALNA JADŁONOMIA

wegański bigos

Koniecznie wypróbujcie :)

SMACZNEGO

 


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN