Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Włoski ser burrata

30-08-2016 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegetariański
body idea burrata
Czas przygotowania: 3 minuty
przepis na 2 porcje, jedna porcja zawiera:
Kalorie: 356,6 kcal
Białko: 11,5 g
Tłuszcze: 31,7 g
Węglowodany: 7,7 g

SKŁADNIKI:

1 ser burrata (dostępny w sklepie Lidl, Auchan, Tesco, Carrefour) 200g

2 łyżki oliwy z oliwek

kilka listków świeżej bazylii

dwie gałązki pomidorków koktajlowych (daktylowe i truskawkowe też będą świetne)

sól, pieprz - do smaku


Lubicie sery? Spróbujcie sera burrata. Jest to niesamowicie kremowy i delikatny ser włoski. Idealny do wszystkiego. Naprawdę do wszystkiego. Nie potrzebuje zbyt bujnego towarzystwa, wystarczy oliwa, pomidorki, bazylia, podstawowe przyprawy i otrzymacie niebiański smak.

W tym przepiscie przedstawiam Wam ciekawe i najprostsze połączenie, które idealnie sprawdzi się na śniadanie, kolacje czy nawet jako dodatek do bujnego obiadu.

Moi Pacjenci, którzy prowadzą diety wegetariańskie są nim naprawdę zachwyceni.

Spróbujcie więc sami:

 

BURRATA  Z POMIODORAMI I OLIWĄ

serek włoski

WYKONANIE:

  1. Odsącz serek z nadmiaru wody (wystarczy chwila na drobnym sitku) i przełóż do miski

  2. Dodaj połówki pomidorków koktajlowych

  3. Wymieszaj oliwę z solą i pieprzem, polej sosem danie

  4. Dodaj listki bazylii

burrata włoska body idea

SMACZNEGO

 


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Z wykształcenia dyplomowany dietetyk kliniczny, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i trener personalny. Na codzień pracuje na oddziale neurologicznym, a także we własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości. Specjalizuje się w dietach roślinnych w sporcie - kolarstwo, triathlon, piłka nożna, kulturystyka. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz