Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Cukiniowe placuszki z łososiem

26-07-2014 Body Idea Drukuj artykuł
Bezglutenowy
cukiniowe placuszki
Czas przygotowania: 30 minut
2

SKŁADNIKI (na dwie osoby):

2 cukinie
2 łyżki mąki gryczanej
2 łyżki mąki ryżowej
1 jajko
Sól, pieprz
100g wędzonego dzikiego łososia
Serek kozi
2 ząbki czosnku


WYKONANIE:

1. Ścieramy na grubych oczkach cukinie, sypiemy solą i odsączamy po chwili z wody.
2. Do cukinii dodajemy mąki, jajo i przyprawy.
3. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym rumieniąc placuszki z obu stron.
4. Nakładamy na placuszki serek z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, układamy plastry łososia i znów nakładamy serek.
5. Można posypać szczypiorkiem.


 SMACZNEGO


Emotikon wink

Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz