Uwielbiam kolorowe dania, najpierw jedzą oczy! Lubię, gdyż uśmiechają się do mnie z talerza (lub pudełka) warzywa w kontrastowych barwach, gdy chrupią i pachną wspaniale wiosną.
Korzystaj z dobroci natury i wykorzystuj przepisy, którymi dzielę się z Tobą tutaj.
Dzisiejszy wpis jest poświęcony kobietkom na redukcji. Lekkie II śniadanie w postaci sycącej galaretki z pestkami i nasionami, a na obiad komosa ryżowa z warzywami i gotowym hummusem. Prosto, szybko, kolorowo i smacznie.
To kolejny artykuł z cyklu NA WYNOS, w którym chcę pokazać Wam jak proste i szybkie jest przygotowanie posiłków do pracy czy na uczelnię.
WYKONANIE:
-
ugotuj komosę ryżową, dodaj pokrojone warzywa, a hummus
-
wrzuć do garnka truskawki (mogą być mrożone), dodaj wodę i rozpuszczony agar agar
-
zagotuj, odstaw z ognia, dodaj ziarna chia i pestki dynia, wymieszaj, pozostaw do wystudzenia
-
galaretkę zjedz na II śniadanie, kaszę na obiad
SMACZNEGO

Komentarze