Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Na wynos: koktajl i komosa z fasolką i warzywami

21-05-2019 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegański
dania na wynos bodyidea

KOKTAJL:

200 ml mleka owsiaego

150 g z  mrożonych jagód

100 g buraka

120 g banana

10 g  kakao

 

SAŁATKA

80 g  komosy 

50 g czarnej fasoli

100 g marchewki 

30 g groszku konserwowego

60 g zielonego ogórka

5g oleju lnianego

sól, pieprz, tymianek - do smaku

 


Witajcie, to już ostatni wpis cyklu NA WYNOS.

Najprostsze rozwiązanie - gęsty, odżywczy, pełen witamin i minerałów koktajl na II śniadanie, na obiad wspaniała sałatka z komosą ryżową - pełna białka, witamin i zdrowia.

 

dania na wynos bodyidea

 

Mam nadzieję, że wpisy cyklu NA WYNOS przypadły Wam do gustu, dodały sporą ilość inspiracji i sprawiły, że Wasze lunch boxy do pracy są teraz kolorowe, smaczne i odżywcze.

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Z wykształcenia dyplomowany dietetyk kliniczny, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i trener personalny. Na codzień pracuje na oddziale neurologicznym, a także we własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości. Specjalizuje się w dietach roślinnych w sporcie (kolarstwo, piłka nożna, kulturystyka), a także komponowaniu jadłospisów w zaburzeniach odżywiania na tle kompulsyjnym. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz