Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Na wynos: koktajl i tabbulleh z fasolką

14-05-2019 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Słodki
Wegański
dania na wynos bodyidea

Tabbouleh

80 g kaszy bulgur

65 g czerwonej papryki

65 g zielonej papryki

65 g żółtej papryki

20 g czerwonej fasoli

40 g zielonego groszku konserwowego

1/2 pęczka zielonej pietruszku

2 łyżki oliwy z oliwek

sól, pieprz do smaku

 

koktajl

150 g truskawek,

100 g banana,

2 łyżki sezamu,

1 szklanka mleka ryżowego 


Tym razem we wtorkowym cyklu NA WYNOS będzie banalnie prosto i szybko (w sumie jak zawsze)

Wystarczy ugotować kaszę, dodać pokrojone warzywa, wykorzystać strączki ze słoika, dodać oliwę i doprawić.

 A koktajl? Wrzuć wszystko do kielicha blendera i zmiksuj, voila! Gotowe :)

 

 

dania na wynos bodyidea

 

SMACZNEGO

 

PS. Czekam na Wasze komentarze pod tym postem dotyczące Waszych ulubionych dań na wynos, które chcielibyście znaleźć w moim zestawieniu NAWYNOS. Podzielcie się ze mną opinią, czy takie wpisy są dla Was pomocne lub też czego w nich brakuje.


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Z wykształcenia dyplomowany dietetyk kliniczny, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i trener personalny. Na codzień pracuje na oddziale neurologicznym, a także we własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości. Specjalizuje się w dietach roślinnych w sporcie (kolarstwo, piłka nożna, kulturystyka), a także komponowaniu jadłospisów w zaburzeniach odżywiania na tle kompulsyjnym. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz