Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-04-23

Na wynos: drugie śniadanie, obiad, podwieczorek

WegańskiSłodki


SKŁADNIKI:

60 g kaszy jaglanej
100 g seitanu
65 g czerwonej papryki
100 g zielonego ogóka
10 g oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
 
2 naleśniki z TEGO PRZEPISU
50 g jogurt sojowego waniliowego (kaufland)
2 kawałki ciasta z TEGO PRZEPISU

KOKTAJL:

30 g szpinaku
200 g banana
300 ml mleka sojowego
40 g odżywki waniliowej PLANTFORCE
20 g pestek dyni


3 POSIŁKI POZA DOMEM

Tym razem pomysły NA WYNOS na dłuuuuugi dzień poza domem. Tworzymy pojemniki aż na trzy posiłki - na pewno i Wam zdarza się wyjść z domu na dłużej niż 10 h, prawda?

 

PLANUJ

Przy okazji większego gotowania weekendowego zrobiłam dodatkowe porcje ciasta i naleśników, które wiedziałam, że wykorzystamy właśnie w tygodniu. Tak więc planujcie swoje gotowanie i zakupy z wyprzedzeniem, róbcie posiłki na zapas. Korzystajcie z zamrażarki, przetrwarzajcie te same produkty, ale z innymi dodatkami.

 

KOMBINUJ

Pamiętajcie - tylko wyobraźnia może nas ograniczać w kuchni, mam nadzieję, że akurat Wam jej nie brakuje :)

UWAGA - PRZEPIS NA NALEŚNIKI NIE JEST WEGAŃSKI, GDYŻ ZAWIERA JAJA.

 

dania na wynos bodyidea

 

WYKONANIE:

  • ugotuj kaszę, seitan podsmaż na oliwie z oliwie z oliwek

  • dodaj pokrojone warzywa, dopraw do smaku i wymieszaj, przełóż do pojemnika

  • włóż do pojemnika 2 kawałki ciasta z TEGO PRZEPISU

  • zrób dwa naleśniki z TEGO PRZEPISU i posmaruj je jogurtem sojowym waniliowym (polecam ten ze sklepu Kaufland)

  • zmiksuj na gładki koktajl odżywkę plantforce KUPISZ TUTAJ, szpinak, banana, dodaj mleko i pestki dyni

  • Na II śniadanie wypij polowę koktajulu i zjedz dwa kawałki ciasta, na obiad zjedz kaszę, na podwieczorek wypij drugą połowę koktajlu i zjedz naleśniki

 

SMACZNEGO

 

Czy takie inspiracje ułatwiają Wam przygotowanie dań na wynos? Czy są produkty, które szczególnie chcielibyście uwzględnić w swoim menu i zarazem, z których miałyby się składać przepisy, które się tutaj pojawią?

Liczę na Waszą aktywność i czekam na Wasze komentarze pod tym wpisem.

 

 

______________________________________________________________________

 

W przepisach użyłam odżywek wegańskich PLANTFORCE,

które możesz zamówić na www.silaroslin.pl

 

 

Na hasło: MAKSYM10 OTRZYMASZ -10% NA CAŁE ZAKUPY

 

-----> PLANTFORCE


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI:

60 g kaszy jaglanej
100 g seitanu
65 g czerwonej papryki
100 g zielonego ogóka
10 g oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
 
2 naleśniki z TEGO PRZEPISU
50 g jogurt sojowego waniliowego (kaufland)
2 kawałki ciasta z TEGO PRZEPISU

KOKTAJL:

30 g szpinaku
200 g banana
300 ml mleka sojowego
40 g odżywki waniliowej PLANTFORCE
20 g pestek dyni


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Sprawdź jadłospis:

WEGAŃSKI:

WEGETARIAŃSKI:

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN