Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Czekoladowo orzechowa owsianka

06-02-2019 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Słodki
Wegański
owsianka z orzechami
Czas przygotowania: 5 minut
1
Kalorie: 466,6 kcal
Białko: 17,8 g
Tłuszcze: 24,6 g
Węglowodany: 38,9 g

SKŁADNIKI:

50g płatków orkiszowych
2 łyżki nerkowców
1 łyżka pestek dyni
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżeczka chia 
2 łyżki  kakao 

1/2 szklanki mleka lub wody
szczypta soli


Pokazywałam Wam inspiracje na temat wariacji owsiankowych -  OWSIANKI - KLIK - jak pisałam wcześniej, pomysły kuchni śniadaniowej naprawdę się nie kończą.

Zawartość miseczek jest zawsze uzależniona od smaku, pomysłu i oczywiście zawartości naszych szafek.

Dziś chciałam Wam przedstawić jedną z naszych ulubionych owsianek, która doskonale smakuje, rozgrzewa, chrupie i pachnie w całym mieszkaniu - aż do obiadu :)

OWSIANKOWA MIŁOŚĆ - kolory i smak

WYKONANIE:

  1. Płatki (owsiane, gryczane, jaglane, ryżowe itd.) zalej wodą - na noc lub kilka godzin

  2. Ugotuj w napoju roślinnym (owsianym, ryżowym, kokosowym, sojowym itd), mleku lub wodzie do miękkości

  3. Pod koniec gotowania dodaj odrobinę soli, dokładnie wymieszaj

  4. Przełóż do miseczki

  5. Wybierz ulubione składniki i ułóż według własnych preferencji

 

POZOSTAŁE INSPIRACJE na owsianki, które goszczą u nas ostatnio:

żurawinowa owsianka

Owsianka z chia i liożurawiną

truskawkowa owsianka

Orzechowa owsianka z lio truskawką, nerkowcami i pestkami dyni

 

SMACZNEGO


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz