Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2020-01-05

Czekoladowo orzechowa owsianka

WegańskiSłodki


Czas przygotowania: 5 minut

1 porcja
Kalorie: 466,6 kcal
Białko: 17,8 g
Tłuszcze: 24,6 g
Węglowodany: 38,9 g

SKŁADNIKI:

50g płatków orkiszowych
2 łyżki nerkowców
1 łyżka pestek dyni
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżeczka chia 
2 łyżki kakao 
1/2 szklanki mleka lub wody
szczypta soli


Pokazywałam Wam inspiracje na temat wariacji owsiankowych -  OWSIANKI - KLIK - jak pisałam wcześniej, pomysły kuchni śniadaniowej naprawdę się nie kończą.

Zawartość miseczek jest zawsze uzależniona od smaku, pomysłu i oczywiście zawartości naszych szafek.

Dziś chciałam Wam przedstawić jedną z naszych ulubionych owsianek, która doskonale smakuje, rozgrzewa, chrupie i pachnie w całym mieszkaniu - aż do obiadu :)

OWSIANKOWA MIŁOŚĆ 

WYKONANIE:

  1. Płatki (owsiane, gryczane, jaglane, ryżowe itd.) zalej wodą - na noc lub kilka godzin

  2. Ugotuj w napoju roślinnym (owsianym, ryżowym, sojowym itd), mleku lub wodzie do miękkości

  3. Pod koniec gotowania dodaj odrobinę soli, dokładnie wymieszaj

  4. Przełóż do miseczki

  5. Wybierz ulubione składniki i ułóż według własnych preferencji

 

POZOSTAŁE INSPIRACJE na owsianki, które goszczą u nas ostatnio:

żurawinowa owsianka

Owsianka z chia i liożurawiną

 

truskawkowa owsianka

 

Orzechowa owsianka z lio truskawką, nerkowcami i pestkami dyni

 

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 5 minut

1 porcja
Kalorie: 466,6 kcal
Białko: 17,8 g
Tłuszcze: 24,6 g
Węglowodany: 38,9 g

SKŁADNIKI:

50g płatków orkiszowych
2 łyżki nerkowców
1 łyżka pestek dyni
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżeczka chia 
2 łyżki kakao 
1/2 szklanki mleka lub wody
szczypta soli


Tagi

ŚNIADANIEOBIADKOLACJAPRZEKĄSKASŁODKIEBEZ CUKRUWEGAŃSKIEWEGETARIAŃSKIEPO TRENINGUCZEKOLADABEZ LAKTOZYBEZ JAJEKDLA DZIECIDESERORZECHYPOMYSŁ NAWĘGLOWODANYKOKOSPIŁKARZ

Sprawdź przepis