Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Przepyszny deser jogurtowy z granolą i truskawkami

11-05-2019 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Słodki
Wegański
wegański deser
Czas przygotowania: 15 minut
6
Kalorie: 226 kcal
Białko: 12,2 g
Tłuszcze: 11,7 g
Węglowodany: 16 g

SKŁADNIKI:

1 kg jogurtu sojowego (np. Kaufland lub Joya)
5 truskawek
12 łyżek granoli z tego przepisu GRANOLA - KLIK
1 laska wanilii


Zapraszasz gości, masz w planie jabłecznik, ekstra obiad i mnóstwo przekąsek do zrobienia których niezbędnym jest piekarnik... i bach... ten odmawia posłuszeństwa. No i masz babo placek, a w sumie to go raczej nie masz :)

Wtedy powstają błyskawiczne przepisy na błyskawiczne desery. Błyskawiczny nie oznacza mniej smaczny. Pełen dobrych składników, bez dodatkowego cukru, tłuszczu i innych ulepszaczy, trzeba jedynie dobrze rozglądać się po własnej lodówce... zawsze znajdzie się w niej coś z czego można zrobić deser :)

DESER JOGURTOWY Z GRANOLĄ I TRUSKAWKĄ

jogurtowa granola

WYKONANIE:

  1. Przełóż jogurt do dużej miski i dodaj do niego ziarna wanilii - dokładnie wymieszaj, ja użyłam do tego blendera

  2. Nakładaj do szerokich szklanek według własnej inwencji

  3. Deser najlepiej smakuje mocno schłodzony

jogurt sojowy

SMACZNEGO


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz