Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Przepyszny deser jogurtowy z granolą i truskawkami

11-05-2019 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Słodki
Wegański
wegański deser
Czas przygotowania: 15 minut
6
Kalorie: 226 kcal
Białko: 12,2 g
Tłuszcze: 11,7 g
Węglowodany: 16 g

SKŁADNIKI:

1 kg jogurtu sojowego (np. Kaufland lub Joya)
5 truskawek
12 łyżek granoli z tego przepisu GRANOLA - KLIK
1 laska wanilii


Zapraszasz gości, masz w planie jabłecznik, ekstra obiad i mnóstwo przekąsek do zrobienia których niezbędnym jest piekarnik... i bach... ten odmawia posłuszeństwa. No i masz babo placek, a w sumie to go raczej nie masz :)

Wtedy powstają błyskawiczne przepisy na błyskawiczne desery. Błyskawiczny nie oznacza mniej smaczny. Pełen dobrych składników, bez dodatkowego cukru, tłuszczu i innych ulepszaczy, trzeba jedynie dobrze rozglądać się po własnej lodówce... zawsze znajdzie się w niej coś z czego można zrobić deser :)

DESER JOGURTOWY Z GRANOLĄ I TRUSKAWKĄ

jogurtowa granola

WYKONANIE:

  1. Przełóż jogurt do dużej miski i dodaj do niego ziarna wanilii - dokładnie wymieszaj, ja użyłam do tego blendera

  2. Nakładaj do szerokich szklanek według własnej inwencji

  3. Deser najlepiej smakuje mocno schłodzony

jogurt sojowy

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Z wykształcenia dyplomowany dietetyk kliniczny, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i trener personalny. Na codzień pracuje na oddziale neurologicznym, a także we własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości. Specjalizuje się w dietach roślinnych w sporcie (kolarstwo, piłka nożna, kulturystyka), a także komponowaniu jadłospisów w zaburzeniach odżywiania na tle kompulsyjnym. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz