Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Domowe lody bananowo- truskawkowe

30-08-2015 Body Idea Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Słodki
Wegański

SKŁADNIKI:
szklanka tłustej śmietanki z mleka kokosowego
szklanka tłustego mleka kokosowego
6 szt baaaardzo dojrzałych bananów wcześniej mrożonych
200 g mrożonych truskawek
garść borówek (lub inne ulubione)
dobry blender 


Zatrzymajmy lato i zjedzmy lody. Szczególnie gdy możesz cieszyć się smakiem bez dodatku konserwantów, ulepszaczy i masy dodatkowego cukru!

 

Lody domowe, z samych najlepszych składników, banalnie proste w wykonaniu.

banan truskawka bodyidea

bodyidea

Wykonanie:
Całość wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
Wlewamy do prostokątnej foremki i wbijamy w masę równomiernie rozłożone patyczki do lodów. 
Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin, wyjmujemy, kroimy na kostki (patyczki wyznaczą nam ich granicę) i wcinamy ze smakiem

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Z wykształcenia dyplomowany dietetyk kliniczny, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i trener personalny. Na codzień pracuje na oddziale neurologicznym, a także we własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości. Specjalizuje się w dietach roślinnych w sporcie (kolarstwo, triathlon, piłka nożna, kulturystyka), a także komponowaniu jadłospisów w zaburzeniach odżywiania na tle kompulsyjnym. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz