Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2015-08-30

Domowe lody bananowo- truskawkowe

WegańskiBezglutenowySłodki


SKŁADNIKI

szklanka tłustej śmietanki z mleka kokosowego
szklanka tłustego mleka kokosowego
6 szt baaaardzo dojrzałych bananów wcześniej mrożonych
200 g mrożonych truskawek
garść borówek (lub inne ulubione)
dobry blender 


Zatrzymajmy lato i zjedzmy lody. Szczególnie gdy możesz cieszyć się smakiem bez dodatku konserwantów, ulepszaczy i masy dodatkowego cukru!

 

Lody domowe, z samych najlepszych składników, banalnie proste w wykonaniu.

banan truskawka bodyidea

bodyidea

Wykonanie:

  • Całość wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
  • Wlewamy do prostokątnej foremki i wbijamy w masę równomiernie rozłożone patyczki do lodów. 
  • Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin, wyjmujemy, kroimy na kostki (patyczki wyznaczą nam ich granicę) i wcinamy ze smakiem

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

szklanka tłustej śmietanki z mleka kokosowego
szklanka tłustego mleka kokosowego
6 szt baaaardzo dojrzałych bananów wcześniej mrożonych
200 g mrożonych truskawek
garść borówek (lub inne ulubione)
dobry blender 


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Kup jadłospis:

WEGAŃSKI:

WEGETARIAŃSKI:

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN