Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-19

Domowy hummus z czarnuszką - najlepsza pasta z ciecierzycy

WegańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

100 g ciecierzycy
3 łyżki czarnuszki
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki pasty tahini
2 ząbki czosnku
sok z cytryny

 


Kolejna nasza ulubiona wersja domowego hummusu

Domowy hummus z czarnuszką

WYKONANIE:
1. Ciecierzycę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odsącz z wody, przełóż do miski, 
2. Dodaj pastę sezamową, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek,  oliwę z oliwek, czarnuszkę
3. Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. 
4. Jeżeli masa będzie za gęsta, dodaj trochę zalewy z ciecierzycy. 

wersje hummusu


Tak przygotowany hummus przechowuj w lodówce do 5 dni

Smacznego


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

100 g ciecierzycy
3 łyżki czarnuszki
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki pasty tahini
2 ząbki czosnku
sok z cytryny

 


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN