Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Dżem jabłkowy z cynamonem

13-09-2016 Body Idea Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Słodki
Wegański
domowy dżem

Składniki:
3 kg jabłek
3 łyżki cynamonu


Kolejny dżem na pokładzie - wolnowar to naprawdę cudowne urządzenie. Obierasz owoce, wrzucasz, czekasz, blendujesz na gładko i przerzucasz do słoiczków - żyć nie umierać i cieszyć się smakiem owoców przez całą zimę.

 

Dżem jabłkowy z cynamonem

 

Wykonanie:

Jabłka kroimy w plastry, umieszczamy w wolnowarze i posypujemy cynamonem, przykrywamy i gotujemy przez 4h. Po tym czasie blendujemy całość na gładką masę i gotujemy kolejne 1h - w celu odparowania wody.
Oczywiście dżem można również w standardowym garnku, gotując na małym ogniu i często mieszając.

Smacznego


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i sportowym, mgr fizjoterapii i certyfikowanym trenerem personalnym. Na co dzień pracuję w prywatnym szpitalu jako dietetyk kliniczny na oddziale neurologicznym. We własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości głównie współpracuję ze sportowcami będącymi na dietach roślinnych, a także kobietami borykającymi się z zespołem policystycznych jajników, zaburzeniami odżywiania (kompulsywne objadanie się, anoreksja, bulimia) czy insulinoopornością. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz