Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2016-09-13

Dżem jabłkowy z cynamonem

WegańskiBezglutenowySłodki


Składniki

3 kg jabłek
3 łyżki cynamonu


Kolejny dżem na pokładzie - wolnowar to naprawdę cudowne urządzenie. Obierasz owoce, wrzucasz, czekasz, blendujesz na gładko i przerzucasz do słoiczków - żyć nie umierać i cieszyć się smakiem owoców przez całą zimę.

 

Dżem jabłkowy z cynamonem

 

Wykonanie:

Jabłka kroimy w plastry, umieszczamy w wolnowarze i posypujemy cynamonem, przykrywamy i gotujemy przez 4h. Po tym czasie blendujemy całość na gładką masę i gotujemy kolejne 1h - w celu odparowania wody.
Oczywiście dżem można również w standardowym garnku, gotując na małym ogniu i często mieszając.

Smacznego


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!