Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Ekspresowa wersja wietnamskiej zupy pho - z tofu i boczniakami

10-10-2017 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegański
pho zupa wietnamska

SKŁADNIKI:

200 ml bulionu warzywnego (domowego)
50 g makaronu ryżowego
60 g tofu
3 szt brukselki
80 g boczniaków
1 listek nori
sól, pieprz, papryka czerwona, chilli
2 łyżki oliwy z oliwek


Znacie wietnamską zupę pho? 
My prost oszaleliśmy na jej punkcie!
Idealnie rozgrzewa i syci.
Można podawać ją w nieskończonych wariantach, dodatki w żaden sposób nie organiczają wyobraźni, a jej przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu.


Jedynie czego potrzebujecie to bulion warzywny, makaron ryżowy i dowolne glony - reszta wedle smaku i uznania

pho zupa

zupa pho



WYKONANIE:

  1. zagotuj bulion
  2. tofu dopraw wedle uznania i usmaż na oliwie z oliwek
  3. boczniaki umyj, pokrój na mniejsze kawałki i usmaż na oliwie wraz z solą i pieprzem
  4. brukselkę ugotuj (nam została z wczorajszego obiadu)
  5. makaron ryżowy ugotuj według instrukcji na opakowaniu
  6. włóż do miseczki / głębokiego talerza - brukselkę, nori, makaron, usmażone boczniaki i tofu, zalej gorącym bulionem



SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i sportowym, mgr fizjoterapii i certyfikowanym trenerem personalnym. Na co dzień pracuję w prywatnym szpitalu jako dietetyk kliniczny na oddziale neurologicznym. We własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości głównie współpracuję ze sportowcami będącymi na dietach roślinnych, a także kobietami borykającymi się z zespołem policystycznych jajników, zaburzeniami odżywiania (kompulsywne objadanie się, anoreksja, bulimia) czy insulinoopornością. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz