Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-10

Ekspresowa wersja wietnamskiej zupy pho - z tofu i boczniakami

WegańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

200 ml bulionu warzywnego (domowego)
50 g makaronu ryżowego
60 g tofu
3 szt brukselki
80 g boczniaków
1 listek nori
sól, pieprz, papryka czerwona, chilli
2 łyżki oliwy z oliwek


Znacie wietnamską zupę pho
My prost oszaleliśmy na jej punkcie!
Idealnie rozgrzewa i syci.
Można podawać ją w nieskończonych wariantach, dodatki w żaden sposób nie organiczają wyobraźni, a jej przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu.


Jedynie czego potrzebujecie to bulion warzywny, makaron ryżowy i dowolne glony - reszta wedle smaku i uznania

ZUPA PHO

pho zupa

zupa pho



WYKONANIE:

  1. zagotuj bulion
  2. tofu dopraw wedle uznania i usmaż na oliwie z oliwek
  3. boczniaki umyj, pokrój na mniejsze kawałki i usmaż na oliwie wraz z solą i pieprzem
  4. brukselkę ugotuj (nam została z wczorajszego obiadu)
  5. makaron ryżowy ugotuj według instrukcji na opakowaniu
  6. włóż do miseczki / głębokiego talerza - brukselkę, nori, makaron, usmażone boczniaki i tofu, zalej gorącym bulionem



SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!