Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Jaglanka z owocami leśnymi

19-03-2020 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Słodki
Wegański
wegańska jaglanka
Czas przygotowania: 8 minut
1 porcja zawiera:
Kalorie: 514 kcal
Białko: 15,8 g
Tłuszcze: 19,6 g
Węglowodany: 61 g

SKŁADNIKI

50 g płatków jaglanych

200 ml mleka sojowego

15 g orzechów laskowych

150 g mrożonych owoców jagodowych

10 g gorzkiej czekolady 90%

 


Jaglanka, owsianka, komosianka i inne -anki z różnych zbóż to najlepszy, najszybszy i najprostszy sposób na pełnowartościowe, zdrowe i smaczne śniadanie, II śniadanie lub kolację

 

Kombinuj i zmieniaj dodatki, pamiętaj o witaminach, kolorach i różne konsystencji, a to danie nigdy Ci się nie znudzi.

 

JAGLANKA Z OWOCAMI LEŚNYMI

I GORZKĄ CZEKOLADĄ

 

 

WYKONANIE

  • płatki ugotuj w mleku

  • dodaj mrożone owoce i orzechy

  • do gorących płatków włóż kostkę gorzkiej czekolady i poczekaj aż się rozpuśc

 

smacznego


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Z wykształcenia dyplomowany dietetyk kliniczny, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i trener personalny. Na codzień pracuje na oddziale neurologicznym, a także we własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości. Specjalizuje się w dietach roślinnych w sporcie - kolarstwo, triathlon, piłka nożna, kulturystyka. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz