Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Jesienna owsianka z jabłkami

13-11-2018 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Słodki
Wegański
owsianka z jabłkami
Czas przygotowania: 7 minut
1
Kalorie: 509 kcal
Białko: 20,5 g
Tłuszcze: 19,6 g
Węglowodany: 56,6 g

SKŁADNIKI:

50 g płatków owsianych

1 duże jabłko (200 g)

10 g pestek dyni

10 g migdałów

szczypta pieprzu

1 łyżeczka cynamonu

250 ml napoju sojowego

 


Aromatyczna owsianka w jesiennym wydaniu

 

WYKONANIE:

  • Płatki ugotuj w napoju sojowym

  • W trakcie gotowania dodaj pokrojone jabłko

  • Gotuj przez 1-2 minuty w celu zmiękczenia jabłka

  • Dodaj przyprawy, wymieszaj, przełóż do miseczki

  • Posyp pestkami dyni i migdałami

 

SMACZNEGO


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz