Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Jesienny koktajl z dyni, marchewki i imbiru - rozgrzewający

27-09-2017 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Słodki
Wegański
koktajl dyniowo marchewkowy

SKŁADNIKI:

200 g surowej dyni
2 cm korzeń imbiru
2 szt marchewki
1 szkl. mleka konopnego
1 łyżeczka oleju lnianego


Witamina A - przyswajalna tylko w obecności tłuszczy nie lubi występować w pojedynkę, a więc jako nieodłącznego towarzysza postawiliśmy ją w duecie z olejem lnianym.
Marchewka i imbir to kolejny świetna para... słodka marchew z ostrym smakiem i rozgrzewającymi właściwościami imbiru rozgrzeją brzuszki w jesienne, chłodne już poranki.
Mleko konopne jako dobre źródło białka uzupełni koktajl o ten drogocenny makroelement sprawiająć, iż uzyskujemy pełnowartościową, szybką przekąskę.



WYKONANIE:
Obierz korzeń imbiru, dynię i marchewkę. Wrzuć do blendera, dolej szklankę mleka konopnego. Dokładnie zmiksuj.



SMACZNEGO

 


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze

Maria | 03-10-2017 17:51
rzeczywiście banalny, koniecznie muszę wyprobować


Dodaj komentarz