Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Kasza jaglana z czerwoną soczewicą, sosem pomidorowym i kiełkami

13-11-2017 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegański
pomidorowa kasza
2

SKŁADNIKI

100 g kaszy jaglanej
60 g czerwonej soczewicy
1 szklanka sosu pomidorowego 
30 g kiełków rzodkiewki
sól, pieprz

 


WYKONANIE:

  1. Soczewicę moczymy ok 10h po tym czasie gotujemy do miękkości
  2. Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu
  3. Dodajemy do kaszy soczewicę, wlewamy sos pomidorowy i podgrzewamy do zagotowania się sosu, doprawiamy
  4. Podajemy z kiełkami


SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i sportowym, mgr fizjoterapii i certyfikowanym trenerem personalnym. Na co dzień pracuję w prywatnym szpitalu jako dietetyk kliniczny na oddziale neurologicznym. We własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości głównie współpracuję ze sportowcami będącymi na dietach roślinnych, a także kobietami borykającymi się z zespołem policystycznych jajników, zaburzeniami odżywiania (kompulsywne objadanie się, anoreksja, bulimia) czy insulinoopornością. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz