Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-11-13

Kasza jaglana z czerwoną soczewicą, sosem pomidorowym i kiełkami

WegańskiBezglutenowy


2 porcje

SKŁADNIKI

100 g kaszy jaglanej
60 g czerwonej soczewicy
1 szklanka sosu pomidorowego 
30 g kiełków rzodkiewki
sól, pieprz


WYKONANIE:

  1. Soczewicę moczymy ok 10h po tym czasie gotujemy do miękkości
  2. Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu
  3. Dodajemy do kaszy soczewicę, wlewamy sos pomidorowy i podgrzewamy do zagotowania się sosu, doprawiamy
  4. Podajemy z kiełkami


SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!