Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Kasza jaglana z fasolką mung w sosie pomidorowo - paprykowym

06-11-2016 Body Idea Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegański
kasza
2

Składniki
100 g kaszy jaglanej
1 szt czerwonej papryki
1 szt czerwonej cebuli
500 ml passaty pomidorowej (domowej)
70 g fasoli mung (24 h wcześniejszego moczenia)
kiełki rzodkiewki
sól, pieprz, oliwa z oliwek


Wykonanie:

Paprykę i cebulę kroimy, smażymy na maśle klarowanym, 
po czym zalewamy passatą, redukujemy. W tym czasie gotujemy kaszę i fasolę.
Po ugotowaniu dorzucamy do naszej passaty, którą wcześniej blendujemy na gładko.
Przyprawiamy do smaku. Podajemy z kiełkami.


Smacznego :

sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i sportowym, mgr fizjoterapii i certyfikowanym trenerem personalnym. Na co dzień pracuję w prywatnym szpitalu jako dietetyk kliniczny na oddziale neurologicznym. We własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości głównie współpracuję ze sportowcami będącymi na dietach roślinnych, a także kobietami borykającymi się z zespołem policystycznych jajników, zaburzeniami odżywiania (kompulsywne objadanie się, anoreksja, bulimia) czy insulinoopornością. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz