Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Kasza jaglana z fasolką mung w sosie pomidorowo - paprykowym

06-11-2016 Body Idea Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegański
kasza
2

Składniki
100 g kaszy jaglanej
1 szt czerwonej papryki
1 szt czerwonej cebuli
500 ml passaty pomidorowej (domowej)
70 g fasoli mung (24 h wcześniejszego moczenia)
kiełki rzodkiewki
sól, pieprz, oliwa z oliwek


Wykonanie:

Paprykę i cebulę kroimy, smażymy na maśle klarowanym, 
po czym zalewamy passatą, redukujemy. W tym czasie gotujemy kaszę i fasolę.
Po ugotowaniu dorzucamy do naszej passaty, którą wcześniej blendujemy na gładko.
Przyprawiamy do smaku. Podajemy z kiełkami.


Smacznego :

sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Z wykształcenia dyplomowany dietetyk kliniczny, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i trener personalny. Na codzień pracuje na oddziale neurologicznym, a także we własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości. Specjalizuje się w dietach roślinnych w sporcie (kolarstwo, triathlon, piłka nożna, kulturystyka), a także komponowaniu jadłospisów w zaburzeniach odżywiania na tle kompulsyjnym. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz