Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2016-11-06

Kasza jaglana z fasolką mung w sosie pomidorowo - paprykowym

WegańskiBezglutenowy


2 porcje

Składniki

100 g kaszy jaglanej
1 szt czerwonej papryki
1 szt czerwonej cebuli
500 ml passaty pomidorowej (domowej)
70 g fasoli mung (24 h wcześniejszego moczenia)
kiełki rzodkiewki
sól, pieprz, oliwa z oliwek

 


Wykonanie:

Paprykę i cebulę kroimy, smażymy na maśle klarowanym, 
po czym zalewamy passatą, redukujemy. W tym czasie gotujemy kaszę i fasolę. 
Po ugotowaniu dorzucamy do naszej passaty, którą wcześniej blendujemy na gładko. 
Przyprawiamy do smaku. Podajemy z kiełkami.

Smacznego :

sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

2 porcje

Składniki

100 g kaszy jaglanej
1 szt czerwonej papryki
1 szt czerwonej cebuli
500 ml passaty pomidorowej (domowej)
70 g fasoli mung (24 h wcześniejszego moczenia)
kiełki rzodkiewki
sól, pieprz, oliwa z oliwek

 


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN