Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Kasza jaglana z suszonymi pomidorami, oliwkami i pietruszką.

25-06-2016 Body Idea Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegański
kasza jaglana

SKŁADNIKI:
50 g suchej kaszy jaglanej
5 pomidorów suszonych
10 zielonych oliwek
natka pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli
pieprz


WYKONANIE:

1. Kaszę płuczemy gorącą wodą, następnie gotujemy do momentu wrzenia, wyłączamy, zakrywamy pokrywką i odstawiamy. 
2. Pomidory, oliwki i natkę kroimy w drobne kawałki, dodajemy do kaszy, polewamy oliwą z oliwek
3. doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Smacznego


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Z wykształcenia dyplomowany dietetyk kliniczny, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i trener personalny. Na codzień pracuje na oddziale neurologicznym, a także we własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości. Specjalizuje się w dietach roślinnych w sporcie (kolarstwo, piłka nożna, kulturystyka), a także komponowaniu jadłospisów w zaburzeniach odżywiania na tle kompulsyjnym. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz