Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2014-11-14

Kasztanowe placuszki z domowymi dżemami i nutellą

WegetariańskiBezglutenowySłodki


Czas przygotowania: 10 minut

2-3 porcje

Składniki

2 jaja
5 łyżek mąki kasztanowej
3 łyżki tapioki
1 łyżeczka soli

opcjonalnie:
ziarenka wanilii
1 łyżka oliwy z oliwek - do smażenia

Nutella:
1/2 awokado
2 łyżki karobu
2 świeże daktyle
1 łyżka wody mineralnej


Wykonanie - placuszki:
Wszystkie składniki łączymy za pomocą blendera (ciasto jest lejące jak do naleśników). Wykładamy na rozgrzaną patelnię za pomocą łyżki wylewając kształtne kółka (2-3 łyżki masy). Smażymy po 2-3 minuty z każdej ze stron. Przekładamy na talerze i smarujemy dżemami lub zdrową nutellą.

Wykonanie- zdrowa nutella:
Całość blendujemy na gładką masę - zajadamy łyżeczką, smarujemy kremem placuszki.

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 10 minut

2-3 porcje

Składniki

2 jaja
5 łyżek mąki kasztanowej
3 łyżki tapioki
1 łyżeczka soli

opcjonalnie:
ziarenka wanilii
1 łyżka oliwy z oliwek - do smażenia

Nutella:
1/2 awokado
2 łyżki karobu
2 świeże daktyle
1 łyżka wody mineralnej


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN