Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2015-09-01

Krem z cukinii i cebuli

WegańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

2 szt cukinii - żółta i zielona
2 szt cebuli
50 ml mleka kokosowego
2 łyż oliwy z oliwek
sól himalajska
1 łyż kurkumy
pieprz


Pomysł na przepyszną zupę krem z cukinii i cebuli. W sezonie smakuje najlepiej, szczególnie gdy ogródek obrodziło w te piękne zielone podłużne warzywo :)
Możecie dowolnie szaleć z przyprawami, krem może mieć kilka odsłon - słodką, kwaśną, wytrawną, pikantną - wszystko uzależnione od dodatków ;)

 

WYKONANIE:

1. Cukinie i cebulę obiecamy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy pieprzem i solą,
skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika na 25 minut w 200 stopniach.
3. Po tym czasie wyjmujemy, przekładamy do garnka,
dolewamy mleko i blendujemy na gładko.
4. Przyprawiamy do smaku kurkumą.

 
 

sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

2 szt cukinii - żółta i zielona
2 szt cebuli
50 ml mleka kokosowego
2 łyż oliwy z oliwek
sól himalajska
1 łyż kurkumy
pieprz


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN