Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Krem z pieczonej papryki, na rosole z chilli, pestkami dyni i śmietanką kokosową

23-01-2017 Body Idea Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegetariański
krem

Składniki:

1 kg papryki
2 łyżeczki chilli
4 łyżki pestek z dyni
0,5 l rosołu


Wykonanie:
Papryki pieczemy 1,5 h w piekarniku.
Studzimy, zalewamy rosołem i gotujemy, po zagotowaniu blendujemy na gładką masę.
Doprawiamy do smaku.
Podajemy z pestkami dyni i kleksem śmietanki kokosowej.

Smacznego


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i sportowym, mgr fizjoterapii i certyfikowanym trenerem personalnym. Na co dzień pracuję w prywatnym szpitalu jako dietetyk kliniczny na oddziale neurologicznym. We własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości głównie współpracuję ze sportowcami będącymi na dietach roślinnych, a także kobietami borykającymi się z zespołem policystycznych jajników, zaburzeniami odżywiania (kompulsywne objadanie się, anoreksja, bulimia) czy insulinoopornością. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz