Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-05-04

Kultowe Reese's w wersji domowej

WegańskiBezglutenowySłodki


SKŁADNIKI

5 łyżek gorzkiego kakao
3 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki ksylitolu
5 łyżek masła orzechowego domowego


Wszyscy chyba znają kultowe Reese's łączące smak cudownej czekolady i masła orzechowego. Kupne nie należy do ideałów słodyczowych, więc warto zrobić swoją zdrowszą, lżejszą i smaczniejszą wersję.

Wykonanie:
Roztapiamy w rondelku olej, dodajemy kakao i słodzidło. Łączymy do powstania spójnej masy - uważajcie by nie przypalić.
Wylewamy 1 łyżkę masy czekoladowej do papilotki (zwykła papierowa się sprawdza) i wstawiamy na 30 min do lodówki, po czym nakładamy 1 łyżkę roztopionego masła orzechowego, ponownie wkładamy do lodówki i na koniec powtarzamy wersję z czekoladą.

Idealnie smakują długo chłodzone - czekolada aż strzela między zębami, a masła dodaje całości idealnego smaku :)
 


SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

5 łyżek gorzkiego kakao
3 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki ksylitolu
5 łyżek masła orzechowego domowego


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN