Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2018-03-04

Obiad w 10 minut - makaron z sosem

WegańskiBezglutenowy


Czas przygotowania: 10 minut

1 porcja
Kalorie: 508 kcal
Białko: 5,2 g
Tłuszcze: 20 g
Węglowodany: 73 g

SKŁADNIKI

70 g makaronu ryżowego
200 g pomidorków kokotajlowych
1 ząbek czosnku
2 garście szpinaku
5 łyżek sosu pomidorowego
1 łyżka oliwy z oliwek
kurkuma, chili, kumin, curry, pieprz, sól
2 łyżki mleka sojowego


Większość moich Pacjentów to ogromnie zajęte osoby. Ich dobra rozpoczyna się ok 4-5:00 i kończy blisko północy. Wymagają więc posiłków szybkich, prostych w wykonaniu i jak każdy - smacznych.

Mam więc dziś dla Was przepis na ultra szybkie danie. W pełni wartościowe, smaczne i niezwykle aromatyczne

MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO - SZPINAKOWYM

gluten free obiad

WYKONANIE:

  1. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, odcedź, odstaw.
  2. Rozgnieć czosnek, podsmaż na oliwie z oliwek, dodaj przyprawy
  3. Dodaj sos pomidorowy, wrzuć pomidorki i gotuj pod przykryciem przez 5 minut
  4. Dodaj szpinak i podlej odrobiną mleka
  5. Dokładnie wymieszaj i dodaj makaron - na patelni lub talerzu, jak wolisz

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 10 minut

1 porcja
Kalorie: 508 kcal
Białko: 5,2 g
Tłuszcze: 20 g
Węglowodany: 73 g

SKŁADNIKI

70 g makaronu ryżowego
200 g pomidorków kokotajlowych
1 ząbek czosnku
2 garście szpinaku
5 łyżek sosu pomidorowego
1 łyżka oliwy z oliwek
kurkuma, chili, kumin, curry, pieprz, sól
2 łyżki mleka sojowego


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN