Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Pasta kanapkowa z soczewicy

04-10-2018 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegański
soczewicowa pasta
Czas przygotowania: 15 minut
Kalorie: CAŁA PASTA: 1456 kcal
Białko: 60 g
Tłuszcze: 83,2 g
Węglowodany: 106,8 g

SKŁADNIKI:

150 g czerwonej soczewicy (waga przed ugotowaniem)

70 g suszonych pomidorów w zalewie z oliwy oliwek

30 g oliwy z oliwek (może być z pomidorów)

80 g pestek dyni

do smaku: mieszanka suszonych warzyw, sól, pieprz, kurkuma


Aromatyczna, prosta w wykonaniu, pasująca do kanapek, naleśnikó, gofrów i do wyjadania łyżeczką ze słoika...

Świetna pasta, którą wykonasz w mgnieniu oka i doprawisz według potrzeby własnych kubków smakowych.

 

Pasta kanapkowa z soczewicy

pasta na chleb

 

WYKONANIE:

  • Przepłucz soczewicę w zimnej wodzie (2-3 razy), zalej wrzątkiem i ugotuj (max 10-12 min.)

  • Przełóż do kielicha blendera i dodaj pestki dyni, suszone pomidory i oliwę.

  • Dokładnie zmiksuj, dopraw i ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

  • Tak przygotowaną pastę schowaj do słoika i przechowuj maksymalnie do 6 dni w lodówce.

pasta body idea

SMACZNEGO


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz