Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli

28-10-2018 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegański

SKŁADNIKI:

1/2 szklanki słonecznika

puszka fasoli

2 łyżki oliwy z oliwek

1/2 soku z cytryny

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

2 łyżki tahini (pasta z ziaren sezamu)


WYKONANIE:

  • Fasolę odsączamy (jeżeli użyjesz fasoli z puszki) liub gotujemy do miękkości 

  • Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni (krótko i ostrożnie, by nie spalić)

  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i tahini

  • Dokładnie mieszamy i dodajemy przyprawy 

 

Tak przygotowaną pastę przechowuj w szczelnie zamkniętym  słoiczku w lodówce do 5-7 dni

 

SMACZNEGO

 


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz