Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Pomidorowa sałatka z czerwoną cebulą, natką pietruszki i serem feta

31-10-2017 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegetariański
sałatka z fetą i pomidorem
1

SKŁADNIKI:

2 duże pomidory malinówki (nie malinowe, malinówki! są słodsze i bardziej mięsiste)
1 cebula czerwona
pęczek natki pietruszki
50 g sera feta
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

 


Banalne połączenia są zawsze przepyszne.
Słodkie pomidory (o dziwo można jeszcze dostać takie na bazarku), ostra czerwona cebula, soczysta natka pietruszki i prawdziwa grecka feta stanowią niebiańską ucztę dla podbienia.
Uczta ucztą, ale nie tylko o nią tutaj chodzi. Ta sałatka to prawdziwa bomba witaminowa!
Cebula - zatroszczy się o naszą odporność, która jesienią nieco kuleje
Pomidor i natka - doładują nasze zapasy w witaminę C
A feta - zatroszczy się o nasze kości ze względu na dużą ilość wapnia
Wcinajcie na zdrowie :)

sałatka z pomidorem, czerwoną cebulą i fetą


WYKONANIE:

  1. Pomidory kroimy w kostkę
  2. Cebulę szatkujemy drobno
  3. Wrzucamy do miseczki pomidory, cebulkę i pokrojną w kostkę fetę
  4. Doprawiamy solą, pieprzem, polewamy oliwą z oliwek
  5. Posypujemy natką pietruszki

SMACZNEGO


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz