Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-31

Pomidorowa sałatka z czerwoną cebulą, natką pietruszki i serem feta

WegetariańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

2 duże pomidory malinówki (nie malinowe, malinówki! są słodsze i bardziej mięsiste)
1 cebula czerwona
pęczek natki pietruszki
50 g sera feta
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
1


Banalne połączenia są zawsze przepyszne.
Słodkie pomidory (o dziwo można jeszcze dostać takie na bazarku), ostra czerwona cebula, soczysta natka pietruszki i prawdziwa grecka feta stanowią niebiańską ucztę dla podbienia.
Uczta ucztą, ale nie tylko o nią tutaj chodzi. Ta sałatka to prawdziwa bomba witaminowa!
Cebula - zatroszczy się o naszą odporność, która jesienią nieco kuleje
Pomidor i natka - doładują nasze zapasy w witaminę C
A feta - zatroszczy się o nasze kości ze względu na dużą ilość wapnia
Wcinajcie na zdrowie :)

sałatka z pomidorem, czerwoną cebulą i fetą


WYKONANIE:
 

  1. Pomidory kroimy w kostkę
  2. Cebulę szatkujemy drobno
  3. Wrzucamy do miseczki pomidory, cebulkę i pokrojną w kostkę fetę
  4. Doprawiamy solą, pieprzem, polewamy oliwą z oliwek
  5. Posypujemy natką pietruszki

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

2 duże pomidory malinówki (nie malinowe, malinówki! są słodsze i bardziej mięsiste)
1 cebula czerwona
pęczek natki pietruszki
50 g sera feta
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
1


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN