Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Makaron z warzywami

06-04-2019 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegański
makaron z warzywami
Czas przygotowania: 10 minut
1
Kalorie: 455 kcal
Białko: 15,8 g
Tłuszcze: 12,5 g
Węglowodany: 68,8 g

SKŁADNIKI

80 g makaronu pełnoziarnistego

60 g marchewki

50 g kukurydzy

4szt szparagów

5 pomidorków koktajlowych

10g migdałów

5 g oliwy

 


WYKONANIE

  1. Makaron ugotuj aldente. Marchew zetrzyj na grobych oczkach

  2. Szparagi zagotuj przez 2 minuty i włóż do zimnej wody

  3. Wyłóż na talerz ugotowany makaron, dodaj: pokrojone pomidorki, szparagi, 3 łyżki kukurydzy z puszki (odsącz z wody) i tartą marchew.

  4. Polej na koniec łyżeczką oliwy z oliwek i posyp migdałami

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Dyplomowany dietetyk klinicznym, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i certyfikowany trener personalny. Na co dzień pracuje w prywatnym szpitalu jako dietetyk kliniczny na oddziale neurologicznym. We własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości głównie współpracuje ze sportowcami będącymi na dietach roślinnych, a także kobietami borykającymi się z zespołem policystycznych jajników, zaburzeniami odżywiania (kompulsywne objadanie się, anoreksja, bulimia) czy insulinoopornością. Z zamiłowania nieokiełznana kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz