Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-04-06

Makaron z warzywami

WegańskiBezglutenowy


Czas przygotowania: 10 minut

1 porcja
Kalorie: 455 kcal
Białko: 15,8 g
Tłuszcze: 12,5 g
Węglowodany: 68,8 g

SKŁADNIKI

80 g makaronu pełnoziarnistego
60 g marchewki
50 g kukurydzy
4szt szparagów
5 pomidorków koktajlowych
10g migdałów
5 g oliwy


WYKONANIE

  1. Makaron ugotuj aldente. Marchew zetrzyj na grobych oczkach

  2. Szparagi zagotuj przez 2 minuty i włóż do zimnej wody

  3. Wyłóż na talerz ugotowany makaron, dodaj: pokrojone pomidorki, szparagi, 3 łyżki kukurydzy z puszki (odsącz z wody) i tartą marchew.

  4. Polej na koniec łyżeczką oliwy z oliwek i posyp migdałami

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 10 minut

1 porcja
Kalorie: 455 kcal
Białko: 15,8 g
Tłuszcze: 12,5 g
Węglowodany: 68,8 g

SKŁADNIKI

80 g makaronu pełnoziarnistego
60 g marchewki
50 g kukurydzy
4szt szparagów
5 pomidorków koktajlowych
10g migdałów
5 g oliwy


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Sprawdź jadłospis:

WEGAŃSKI:

WEGETARIAŃSKI:

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN