Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym

28-05-2019 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Słodki
Wegański
deser chia i mango
Czas przygotowania: 10 minut
2
Kalorie: 292 kcal
Białko: 4,7 g
Tłuszcze: 6,5 g
Węglowodany: 51,5 g

SKŁADNIKI:

chia - 2 łyżki
mleko ryżowe - szklanka
mango - 1 szt
wanilią - ziarenka z 1 laski
kiwi - 1 szt


Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym


WYKONANIE:

1. Ziarna chia blendujemy wraz z wanilią i mlekiem ryżowym.

2. Przelewamy do szklanek i wstawiamy do lodówki - min. 4h, a najlepiej na całą noc.
3. Obieramy mango, ucieramy na gładki mus (nie, nie trzeba dosładzać)
4. Przelewamy do szklanek, do których wcześniej wkładamy plasterki kiwi 


deser chia i mango

SMACZNEGO

 


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Z wykształcenia dyplomowany dietetyk kliniczny, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i trener personalny. Na codzień pracuje na oddziale neurologicznym, a także we własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości. Specjalizuje się w dietach roślinnych w sporcie (kolarstwo, piłka nożna, kulturystyka), a także komponowaniu jadłospisów w zaburzeniach odżywiania na tle kompulsyjnym. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz