Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym

28-05-2019 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Słodki
Wegański
deser chia i mango
Czas przygotowania: 10 minut
2
Kalorie: 292 kcal
Białko: 4,7 g
Tłuszcze: 6,5 g
Węglowodany: 51,5 g

SKŁADNIKI:

chia - 2 łyżki
mleko ryżowe - szklanka
mango - 1 szt
wanilią - ziarenka z 1 laski
kiwi - 1 szt


Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym


WYKONANIE:

1. Ziarna chia blendujemy wraz z wanilią i mlekiem ryżowym.

2. Przelewamy do szklanek i wstawiamy do lodówki - min. 4h, a najlepiej na całą noc.
3. Obieramy mango, ucieramy na gładki mus (nie, nie trzeba dosładzać)
4. Przelewamy do szklanek, do których wcześniej wkładamy plasterki kiwi 


deser chia i mango

SMACZNEGO

 


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Dyplomowany dietetyk klinicznym, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i certyfikowany trener personalny. Na co dzień pracuje w prywatnym szpitalu jako dietetyk kliniczny na oddziale neurologicznym. We własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości głównie współpracuje ze sportowcami będącymi na dietach roślinnych, a także kobietami borykającymi się z zespołem policystycznych jajników, zaburzeniami odżywiania (kompulsywne objadanie się, anoreksja, bulimia) czy insulinoopornością. Z zamiłowania nieokiełznana kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz