Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-05-28

Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym

WegańskiBezglutenowySłodki


Czas przygotowania: 10 minut

2 porcje
Kalorie: 292 kcal
Białko: 4,7 g
Tłuszcze: 6,5 g
Węglowodany: 51,5 g

SKŁADNIKI

chia - 2 łyżki
mleko ryżowe - szklanka
mango - 1 szt
wanilia - ziarenka z 1 laski
kiwi - 1 szt


Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym


WYKONANIE:

1. Ziarna chia blendujemy wraz z wanilią i mlekiem ryżowym.
2. Przelewamy do szklanek i wstawiamy do lodówki - min. 4h, a najlepiej na całą noc.
3. Obieramy mango, ucieramy na gładki mus (nie, nie trzeba dosładzać)
4. Przelewamy do szklanek, do których wcześniej wkładamy plasterki kiwi 


deser chia i mango

SMACZNEGO

 


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!