Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Sałatka z kaszą jaglaną, hummusem i serem feta

28-10-2017 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegetariański
feta w sałatce
2

SKŁADNIKI:

70g kaszy jaglanej
50g ciecierzycy
3 łyżki hummusu
sól, pieprz, wędzona papryka
natka pietruszki
50g greckiej fety

 


W poszukiwaniu alternatyw znanych już smaków, łączymy nasze ulubione w nieznanych dotąd kompozycjach.
Połączenie, które dziś próbujemy powstało na zasadzie "wrzuć do miski, doprawimy i zobaczymy co z tego wyjdzie".
No i wyszło, całkiem smacznie. Na tyle smacznie, że będziemy powielać :)

jaglana z hummusem


WYKONANIE:

  1. Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu
  2. Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodaj hummus - u nas z TEGO PRZEPISU (klik)
  3. Dodaj ugotowaną ciecierzycę
  4. Wymieszaj dokładnie
  5. Dopraw solą, pieprzem, wędzoną papryką
  6. Dodaj pokrojoną drobno natkę pietruszki
  7. Ułóż na wierzchu kostki fety



SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i sportowym, mgr fizjoterapii i certyfikowanym trenerem personalnym. Na co dzień pracuję w prywatnym szpitalu jako dietetyk kliniczny na oddziale neurologicznym. We własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości głównie współpracuję ze sportowcami będącymi na dietach roślinnych, a także kobietami borykającymi się z zespołem policystycznych jajników, zaburzeniami odżywiania (kompulsywne objadanie się, anoreksja, bulimia) czy insulinoopornością. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz