Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Seleryba po grecku

22-12-2018 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Wegański
seleryba po grecku

Seleryba to doskonała propozycja dla Wegan i Wegetarian, którzy nie spożywają ryb. 

A jako, że święta muszą być tradycyjne, to można przygotować odpicowane przepisy, które smakują i wyglądają tak samo jak te, które znamy z dzieciństwa.

 

W roku ubiegłym robiliśmy selerybę- PRZEPIS NA SELERYBĘ w tym roku na bazie wspomnianego przepisu i inspiracji ze strony ukochanej Jadłonomii zrobiliśmy SELERYBĘ PO GRECKU I SELERYBĘ W GALARECIE (wpis będzie jutro)

 

seleryba na święta

 

Nie jest to nasz autorski przepis, a więc odsyłamy do źródła:

JADŁONOMIA PRZEPIS NA SELERYBĘ PO GRECKU

 

Jak to mam w zwyczaju, zmieniłam przepis według swoich smaków, jednak nie jestem w stanie go powtórzyć (często robię coś na oko), więc zachęcam do odwiedzenia strony JADŁONOMII - czyli MARTY DYMEK i zrobienie przepisu, którym zachwycicie wszystkich w  Święta - nasza rodzina powiedziała głośno - MNIAM!

 

seleryba

 

SMACZNEGO


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz