Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-17

Wegańska biała czekolada z rodzynkami i wanilią

WegańskiBezglutenowySłodki


SKŁADNIKI

100 g masła kakaowego
50 g odżywki białkowej (u nas sunwarrior  o smaku waniliowym)
1 laska wanilii
2 łyżki erytrytolu lub innego zamiennika cukru
3 łyżki rodzynek


Biała czekolada to zdecydowanie smak dzieciństwa. Nie była zapewne zbyt dobrej jakości, ale słodka, kremowa i po prostu przepyszna.
Dziś nasza świadomość nie pozwala na kupno tej sklepowej, jednak kubki smakowe czasami odwołują się do słodkich wspomnień...
Tak oto powstała wersja domowa niebiańskiej białej czekolady z wanilią i rodzynkami.

BIAŁA CZEKOLADA Z WANILIĄ I RODZYNKAMI

czekolada domowa biała


WYKONANIE:
1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło kakaowe, dodajemy izolat, dokładnie mieszamy.
2. Dodajemy ziarenka z laski wanilii, na koniec erytrytol, dokładnie mieszamy na niewielkim ogniu.
3. Całość przelewamy do kwadratowego naczynia, na masę rozrzucamy rodzynki.
4. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 1h.


Czekolada to naprawdę istna smakowa petarda :)


SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym i dietetykiem sportowym. Entuzjastką kuchni roślinnej i autorką wspaniałych przepisów dostarczających paliwa z roślin. Współpracuję ze sportowcami chcącymi polepszyć swoje wyniki dzięki diecie roślinnej. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Moim znakiem rozpoznawczym jest uśmiech od ucha do ucha i szczera radość życia.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

100 g masła kakaowego
50 g odżywki białkowej (u nas sunwarrior  o smaku waniliowym)
1 laska wanilii
2 łyżki erytrytolu lub innego zamiennika cukru
3 łyżki rodzynek


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN