Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Lody czekoladowo - orzechowe

21-02-2019 Sylwia Maksym Drukuj artykuł
Bezglutenowy
Słodki
Wegański
lody czekolada orzech bodyidea
Czas przygotowania: 10 minut
10
Kalorie: 215,4 kcal
Białko: 3,6 g
Tłuszcze: 15,7 g
Węglowodany: 14,32 g

SKŁADNIKI:

400 ml mleczka kokosowego (1 puszka Real Thai)

3 łyżki masła orzechowego

2 łyżki orzechów włoskich

2 łyżki migdałów

1 szklanka mleka sojowego

1 szczypta soli morskiej

1 tabliczka gorzkiej czekolady 90 %

3 banany dojrzałe, mrożone


WYKONANIE:

  • zamrożone, dojrzałe banany wrzuć do misy malaksera

  • dodaj mleczko kokosowe i szklankę mleka sojowego

  • dodaj szczyptę soli, pokrojoną drobno czekoladę i masło orzechowe

  • miksuj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

  • orzechy pokrusz w moździeżu i dodaj do masy lodowej, schowaj do lodówki na min 2 godziny

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Z wykształcenia dyplomowany dietetyk kliniczny, dietetyk sportowy, mgr fizjoterapii, instruktor fitness i trener personalny. Na codzień pracuje na oddziale neurologicznym, a także we własnym gabinecie Body Idea Dietetyka Przyszłości. Specjalizuje się w dietach roślinnych w sporcie (kolarstwo, triathlon, piłka nożna, kulturystyka), a także komponowaniu jadłospisów w zaburzeniach odżywiania na tle kompulsyjnym. Z zamiłowania kulinarna globtroterka, wielbicielka mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej.



Komentarze


Dodaj komentarz